Μηχανή αναζήτησης από την ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΩΣΗ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με  αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του κ. ΥΝΑΝΠ στην Ηγουμενίτσα με την παρούσα ανακοίνωση θα θέλαμε ανοιχτά να εκφράσουμε τις απόψεις μας  για το νομοσχέδιο του Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής που είναι υπό διαβούλευση.


 Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας στον κ. Υπουργό σε σχέση με τις  διατάξεις του σχεδίου νόμου που αφορούν:

Την αύξηση της οργανική δύναμη Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς δίνει την δυνατότητα για  προσλήψεις σε στελεχιακό δυναμικό.
Την επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές Οθωνών και  Σαγιάδας .
Την βαθμολογική εξέλιξη των Αξιωματικών προερχόμενων από την Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων καθώς τους δίνει κίνητρο και ενδιαφέρον για την υπηρεσιακή τους απόδοση.
Την συνυπηρέτηση εκπαιδευτικών – συζύγων στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Τις αρμοδιότητες αστυνόμευσης στον αιγιαλό και την παραλία.

Προτείνουμε και αναμένουμε σε σχέση και με τα παραπάνω σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια που θα κατατεθούν να ενσωματωθούν και τα κάτωθι :

Άμεσες προσλήψεις εκτός πανελλαδικών  καθώς το ΛΣ χρειάζεται άμεσα σημαντική ενίσχυση σε προσωπικό στις δοκιμαζόμενες Υπηρεσίες αλλά και σε όλη την επικράτεια.
Την θέσπιση επιδόματος παραμεθορίου στους νομούς Θεσπρωτίας και Κέρκυρας όπως έχουμε ζητήσει και  σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας καθώς το προσωπικό των περιοχών αυτών έχει “όμοια πρόσθετα καθήκοντα και υποχρεώσεις “με τις υπηρεσίες του Ανατολικού Αιγαίου και Έβρου όπως η φύλαξη των συνόρων , η διαχείριση των προσφυγικών ροών και η διαρκείς ετοιμότητα για άμεση ανταπόκριση.
Προσθήκη στο άρθρο 19 του κώδικα προσωπικού ΛΣ (ν.3079/2002 ΦΕΚ 311Α/2002) Ή στο άρθρο 8 Π.Δ. 81/2012 ΦΕΚ 139Α /2012. Ο πραγματικά υπηρετηθείς χρόνος ευδόκιμου προϋπηρεσίας στο ΛΣ ως Λ/Φ το οποίο απαιτούνταν ως προσόν υποχρεωτικά για την εισαγωγή στη ΣΔΥΛΣ με ανώτερο όριο τα τρία έτη , υπολογίζεται και προσμετράτε ως χρόνος παραμονής στον κατεχόμενο βαθμό για τους Α/Ξ εκ ΔΥΛΣ για την συμπλήρωση του μέγιστου απαιτούμενου χρόνου παραμονής για την προαγωγή και λήψη του επόμενου βαθμού Α/Ξ Λ.Σ.

Ζητάμε  επίσης την αύξηση των Οργανικών Θέσεων για όλες τις Υπηρεσίες της Ένωσης μας Λευκάδα , Πρέβεζα , Ηγουμενίτσα , Κέρκυρα καθώς και των τμημάτων ή σταθμών υπαγωγής των. Με νεότερη ανακοίνωση θα αναλύσουμε τεκμηριωμένα και με στοιχεία για την κάθε Λιμενική Αρχή ξεχωριστά.
Θέλουμε ακόμη να τονίσουμε  σε ότι αφορά τα άρθρα περί ΠΔ μεταθέσεων καλό θα ήταν να ανοίξει ο διάλογος στους επίσημους φορείς για ένα δίκαιο , σύγχρονο - λειτουργικό και αξιόπιστο ΠΔ μεταθέσεων που να μην δημιουργεί πρόσθετο άγχος στα στελέχη κάθε χρόνο για το τι τους ξημερώνει αλλά να μπορούν να προγραμματίζουν τον εργασιακό τους βίο.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε παρόν και είμαστε έτοιμοι με θέσεις και προτάσεις να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των συναδέλφων της Ένωσης μας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου