Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Ανακοίνωση για τις επικείμενες εκλογές Ε.Π.Λ.Σ. Βορειοδυτικής Ελλάδος

 


Κυρίες & κύριοι συνάδελφοι - μέλη της Ε.Π.Λ.Σ. ΒΔ/Ε
Όπως σας είναι γνωστό η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας καθώς και των υπολοίπων διοικητικών οργάνων που προέκυψαν από τις τελευταίες αρχαιρεσίες, συμπληρώνοντας - έληγε τον Μάρτιο του 2020 πλην όμως λόγο των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού Covid 19, αυτή παρατάθηκε με επαναλαμβανόμενες – αποφάσεις νόμους της πολιτείας.  

Με την τελευταία απόφαση και ειδικότερα  το άρθρο 79 παράγραφος 1 του Ν. 4850/2021 (ΦΕΚ 208 Α΄/5-11-2021) προβλέφθηκε ότι : «1. Η θητεία των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων του άρθρου 9 του ν. 1264/1982 (Α΄ 79) .......... παρατείνεται έως την 31η.12.2021, εφόσον στο μεταξύ δεν διενεργηθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων καταστατικών οργάνων.». Συνεπώς με το προαναφερόμενο άρθρο δύναται να παραταθεί η θητεία των μελών του Δ.Σ. της ένωσης έως το τέλος του τρέχοντος έτους, χωρίς όμως να απαγορεύεται η διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ..

Σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν. 1264/1982 (ΦΕΚ 79 Α΄/1982) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από το άρθρο 87 του Ν. 4808/2021 (ΦΕΚ 101 Α΄/21):  «1. Η ψηφοφορία γίνεται είτε διά φυσικής παρουσίας είτε ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως, με διασφάλιση και στις δύο περιπτώσεις της ταυτοπροσωπίας των ψηφοφόρων. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις παρέχουν υποχρεωτικά στα μέλη τους τη δυνατότητα ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως ψηφοφορίας με διασφάλιση της μυστικότητας των ψήφων. Σχετικό λογισμικό διατίθεται χωρίς αντάλλαγμα από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η συνδικαλιστική οργάνωση μπορεί να επιλέξει την αξιοποίηση άλλου προγράμματος, υπό την προϋπόθεση ότι διασφαλίζει το αδιάβλητο και τη μυστικότητα της ψηφοφορίας.  2. Tα πρακτικά διαλογής των ψηφοδελτίων και καταμέτρησης των ηλεκτρονικών ψήφων εισάγονται στο ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε..». Επίσης στο άρθρο 100 πγρ. 2 του Ν. 4808/2021 (ΦΕΚ 101 Α΄/21) αναφέρεται ότι: «2. Η υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικού συστήματος για τη δυνατότητα συμμετοχής των μελών των συνδικαλιστικών οργανώσεων εξ αποστάσεως τόσο στις Γενικές Συνελεύσεις όσο και στις αρχαιρεσίες άρχεται από την 1η.1.2022».    

 Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι είναι δυνατή η διενέργεια Γενικών Συνελεύσεων εξ’ αποστάσεως και εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της Ένωσης χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των συναδέλφων ή να παραβιάζονται τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID 19 με την ηλεκτρονική εξ' αποστάσεως ψηφοφορία, όπως έπραξαν και άλλες ενώσεις π.χ. η  ''Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας’’ και μάλιστα από 01-01-2022 καθίσταται υποχρεωτική.
Θα ανέμενε κανείς ότι το προεδρείο της ένωσης μας θα προχωρούσε σύμφωνα με τις ανωτέρω νομοθετικές προβλέψεις όπως σχεδόν έπραξε το σύνολο των συνδικαλιστικών ενώσεων σε όλη την επικράτεια, με διεξαγωγή νέων αρχαιρεσιών με την χρήση της δυνατότητας εκλογών με ηλεκτρονικά μέσα και εξ’ αποστάσεως προκειμένου να αναδειχτεί η νέα διοίκηση της ΕΠΛΣ Β/Δ.Ε.  πλην όμως , παντελώς αδικαιολόγητα, συνεχίζει να αδιαφορεί έχοντας διανύσει ήδη με τις παρατάσεις της θητείας που δόθηκαν τα 2/3 μιας νέας θητείας χωρίς να έχει όμως την απαραίτητη έγκριση της εκλογικής βάσης. 
Κατόπιν των ανωτέρω καταγγέλλουμε την συμπροφορά του προεδρείου της Ένωσης μας, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για την τακτική που ακολουθείται  και παράλληλα τον σοβαρό  προβληματισμό μας για την   πορεία της Ένωσης μας με αυτήν την διοίκηση μπροστά στα άλυτα ζητήματα που επισκιάζουν την ζωή μας και την πορεία των  συναδέλφων μας,  όπως είναι στην συγκεκριμένη περίοδο το νέο Προεδρικό Διάταγμα μεταθέσεων (Π.Δ. 11/2021) που ήρθε στη ζωή μας φέρνοντας ανασφάλεια για το αύριο. 

Ο μόνος τρόπος για να προχωρήσει μπροστά η Ένωση μας είναι η άμεση προσφυγή σε εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. κάνοντας χρήση, ως εκ του νόμου οφείλει, των διαδικασιών για την ηλεκτρονική εξ' αποστάσεως ψηφοφορία, προσφέροντας ένα ασφαλές από υγειονομικής πλευράς περιβάλλον για το συνάδελφο. Η ικανοποίηση του  αιτήματος μας αποτελεί για την Ένωση μας η συνεχεία για ένα καλύτερο μέλλον .

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΗ Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΝΕΕΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου